Amb l’arribada de les vacances, un dels màxims plaers per qualsevol artista és plasmar els seus viatges i pintar allò que el meravelli. Et donem idees perquè treguis el màxim partit a la teva propera sortida… Inspira’t amb aquests articles per a Belles Arts!

Quan pintem o dibuixem en exteriors, és important tenir a mà el material artístic necessari, per no perdre’ns cap paisatge o moment d’inspiració. Perquè això no sigui un destorb, tot el material artístic que ens enduem ha de ser fàcil i pràctic de portar, lleuger però que no ens falti res.

Alguns consells:

El més senzill és agafar un bloc de dibuix i un llapis o una ploma o puntafina. Si vols una mica de color, alguns llapis de colors de qualitat. Trieu una petita gamma de color per anar lleugers, i de pas el resultat quedarà molt personal amb una gamma de color limitada. Si el que t’agrada és el volum simplement agafa llapis de grafit de diferents dureses.

A la nostra botiga online vpiera.com podràs trobar moltes opcions però nosaltres et recomanem:

 • Bloc de notes i portamines tots dos de la marca Artist, són econòmics i de bona qualitat.
 • Si preferiu una ploma estilogràfica, les Lamy Safari van genial.
 • Aquest pack de grafit, exclusiu de vpiera.com amb llapis grafit aquarel·lables Caran d’ache, bloc multitècniques, pinzell d’aigua i maquineta. Té el mínim imprescindible per poder donar toc de volum i aiguada.
 • Les caixes de cartró de llapis de colors Luminance de Caran d’Ache són ideals per a viatgers: les caixes pesen poc, però són rígides i així també serveixen de suport. A més, els llapis estan protegits amb escuma per no trencar les mines amb el moviment. Els Luminance tenen un alt poder de cobertura i pots barrejar els colors entre si, podent ampliar el ventall tonal, amb una paleta limitada.

Les aquarel·les, reines de la pintura en exteriors

Probablement, el material de Belles Arts més popular per pintar a exteriors són les aquarel·les. Són lleugeres i només necessites una mica d’aigua i un pinzell per començar! Hi ha un munt de caixes d’aquarel·les dissenyades perquè siguin fàcils de portar amb tu i pintar a qualsevol lloc. Assegureu-vos que conté tots els colors que necessitareu, i que inclou una paleta per poder fer barreges.

Pel que fa a aquarel·les, a vpiera.com pots trobar infinitat de caixes de moltes marques, formats i qualitats diferents. Per simplificar una mica la tasca, recomanem:

 • Si ets principiant, segur que trobes la teva caixa d’aquarel·les ideal entre aquestes de Van Gogh, i si busques aquarel·les de qualitat professional et recomanem aquestes de Schmincke (aconsellem triar mides petites i lleugeres per viatjar i amb paleta inclosa).
 • A la nostra botiga preparem uns Packs exclusius i en oferta, tant d’aquarel·la com d’sketching, que inclouen tot el necessari segons el teu nivell, amb un descompte més gran que si compres tot el material artístic per separat.

A banda de les aquarel·les, també us recomanem:

 • Els blocs de dibuix de Stillman&Birn són de molt bona qualitat. Tenen una gran varietat de tipus, gruixos i colors de paper adaptables a totes les tècniques. N’hi ha de diferents mides i tapes (dures o toves) segons la teva preferència.
 • Un bon aliat per viatjar serà un pinzell emplenable o pinzell d’aigua, com aquests d’Artist. Perquè no t’hagis de preocupar per aconseguir un got amb aigua al mig de la muntanya.
 • Els pinzells plegables també us resultaran molt pràctics. Un bon set de la millor qualitat pot ser aquest Estoig Petaca de pell negra, amb 3 Pinzells Perla, d’Escoda.
 • I si prefereixes endur-te la teva pròpia paleta d’aquarel·les amb els teus colors preferits, aquesta caixa-paleta portàtil per a aquarel·les format micro és petita, lleugera i compacta. A més tens espais buits per a sis mitjos godets (per omplir-los amb aquarel·la de tub o mitjos godets), dues cavitats de barreja, un recipient d’aigua i una subjecció a la base amb un orifici per al dit.

Menys comú, però no menys interessant, seria la proposta de viatjar amb uns llapis de colors aquarel·lables, unes ceres aquarel·lables o uns retoladors… són molt pràctics pel seu format per pintar a exteriors:

 • Us recomanem Ceres aquarel·lables Neocolor II de Caran d’Ache. Destaquem les 2 caixes que Caran d’Ache, juntament amb l’artista Beya Rebai, han creat amb els colors que utilitza Beya quan pinta a l’aire lliure.

Per sort, sigui quina sigui la teva tècnica preferida, hi ha moltes opcions en material artístic perquè pintar fora de casa et resulti el més còmode possible. Si en aquest post no has trobat la teva opció ideal, segur que a la web de VPiera ho descobriràs, o deixa’ns un missatge i t’ajudarem.

Et pot interessar: COM LLEGIR ELS DÍGITS DE LA TAPA DELS TEUS COPIC?