By Cristina Valenzuela

Avui parlarem del COPIC Blender, aquest retolador amb un 0, que no és de cap color … serveix per a alguna cosa ?

Efectivament, el ” colorless Blender ” (” mesclador incolor “) és una eina important per als nostres dibuixos.

blender-pen

Alguns dels seus usos poden ser :

  • Aclarir o empènyer el color. Això ens serveix per donar més vida o aclarir els colors. El colorless Blender es pot usar durant o després d’haver acabat el dibuix.
  • Destenyir un color. Per esborrar gairebé totalment qualsevol color. Si ens equivoquem o ens sortim a l’hora de pintar, es pot esborrar l’error amb dues o tres passades d’aquest retolador amb tinta “invisible”. Com més clar sigui el color, més fàcilment podrem esborrar.
  • Crear efectes especials.
  • Barrejar colors: Només cal fer una passada amb aquest retolador per difuminar els colors i que quedi un aspecte més real.

Un cop acabat s’emplena com la resta de retoladors de Copic.

Jo confesso que el faig servir més aviat poc , sempre prefereixo arrossegar un color de més fosc a més clar amb el to més baix d’aquest color , en general els 00 , 000 del mateix color que estic fent servir i vull aclarir .
Tot i així he de explicar algunes coses sobre Blender .

Segur que ja hem descobert que el Blender fa un parell de coses, però tot i així pot ser que no funcioni de la manera que esperem . Això es deu al fet que es diu Blender ( mesclador ), i esperem que barregi , però el que realment fa és el següent, molt millor :

  1.  Il · lumina els colors
  2.  empeny colors
  3.  S’esvaeix a blanc
  4.  Excel·lent per a efectes especials
  5.  Combina colors ( barreja ), però només ho enumero, considero que aquest és un efecte secundari del que Blender fa és aclarir, empeny, i aclareix a blanc.

Aclarit a blanc ” empenyent ” colors:
Aquest exemple és gairebé exactament el contrari del que hem fet fins ara. En lloc d’empènyer o arrossegar el color des de l’exterior al centre ( de més fosc a més clar ), estem empenyent color del medi cap a les vores.

1 . Començo amb una àrea que només ha de tenir acolorits les vores. En aquest cas estic fent servir BG72. Assegura’t de tenir un paper sota del que fas servir, ja que pot traspassar en usar aquesta tècnica .

tutorial_blender_ejercicio_01

2 . Color des del punt més lleuger, cap a les vores. No cal aturar-se al centre o es fan línies, o ratlles, com marques, si heu fet servir blender sabeu que us parlo. En aquest cas estic fent servir un munt de Blender, i està empenyent aquest color ( BG72 ) amb molta força .

tutorial_blender_ejercicio_02

3 . Color gairebé fins a la vora, però no més de la vora. Recorda, el color és el que arrossego amb Blender, no a l’inrevés, de manera que si acosto el blender a la línia, el color sortirà del dibuix. També tingues en compte el grau de foscor del color al voltant de la vora. Això és almenys 1 o 2 tons més fosc que el color del meu original, així que tracta de fer aquesta tècnica amb els colors més clars fins a obtenir una idea de com serà el resultat. Si ho necessites més clar, deixa que s’assequi i repeteix.

tutorial_blender_ejercicio_03

De moment és tot, encara que dedicarem algun capítol més al Blender. Espero que us hagi aclarit alguns dubtes i us hagi estat útil. Petons.

By Cristina Valenzuela

Pots trobar aquest producte a la nostra botiga on-line.