271 anys abans de Pantone, un artista barrejar i descriure tots els colors imaginables en un llibre de 800 pàgines.

colors-1

En 1692 un artista conegut només com “A. Boogert ” es va asseure a escriure un llibre en holandès sobre la barreja de l’aquarel·la. No només anava a començar el llibre amb una introducció sobre l’ús del color en la pintura, sinó que aniria a explicar com crear certs matisos i canviar el to en sumar un, dos, o tres parts d’aigua. La premissa sona bastant simple, però el producte final és gairebé inescrutable en el seu detall i abast.

Aquest llibre abasta gairebé 800 escrits a mà per complet i pàgines pintades manualment, ” Traité des couleurs servent à la peinture à l’ eau ” que probablement va ser la guia per pintar i sobre el color més completa del seu temps. Segons l’historiador del llibre medieval Erik Kwakkel que va traduir part de la introducció, el llibre del color va ser pensat com una guia didàctica. La ironia és que només hi havia un sol exemplar que probablement va ser vist per molt pocs ulls.

És difícil no comparar els centenars de pàgines de color al seu equivalent contemporani, la guia de color de Pantone, que no es va publicar per primera vegada fins a 1963 .

Visita la nostra botiga on-line.

colors-2 colors-6 colors-5

colors-4

colors-3

El podeu veure complet i en alta resolució aquí. El llibre es conserva actualment a la Biblioteca Méjanes a Aix – en-Provence , França . (via colossal)