Jen Mercer crea retrats realistes increïbles amb retoladors Copic, i s’ha compromès generosament a deixar-nos entrar en el seu procés. Ens ensenya com realitza aquesta obra de John Barrowman, el personatge Doctor Who, el capità Jack Harkness. Gaudeixin!

Materials utilitzats:
paper llis Strathmore Bristol serie 300 “11x 17”
Copic Sketch Markers
Copic Multiliners
Copic Various Ink
Bolígrafs Gelly Roll
Lápiz de color blanco

Nota: Jo gairebé sempre faig servir la punta del pinzell en els meus Copic Sketch Markers. Només utilitzo la punta de cisell quan he de omplir les àrees molt grans.

how-to-color-a-realistic-portrait-with-copic-markers-01-480x747

Començo les meves peces amb un esbós. Començo per la impressió d’una còpia en blanc i negre de la meva referència a un full de paper de la mateixa mida que la peça que estic començant. Vaig a dibuixar una quadrícula a la meva referència. Transfereixo la referència al tauler / paper amb un esbós. Utilitzo el mètode de la quadrícula, ja que ajuda a aconseguir un retrat més exacte el que em permet concentrar-me en àrees més petites en lloc de tota la peça. També ajuda a aconseguir els meus proporcions correctes!

how-to-color-a-realistic-portrait-with-copic-markers-02-480x747

Jo gairebé sempre començo amb l’ull de l’esquerra . Per alguna raó, m’ajuda a aconseguir els tons elaborats per la peça. Aquí, tinc l’ull esquerre començat. Vaig fer servir 0.05 i 0.1 gris, blau i marró fosc Copic Multiliners i 0.05 negre Copic SP Multiliners per als detalls fins dels ulls . Llavors vaig esborrar les línies de llapis a les àrees en què va quedar el retolador. Vostè necessita fer això, o la tinta s’establirà de forma permanent en les línies de llapis.

Per l’iris dels ulls, he vaig fer servir Copic Sketch B21 , B23 , B24 , B26 , B29 , B39 , C5 , C7 i C9. Vaig col·locar un lloc del to lleuger i després vaig anar a poc a poc més fosc. Llavors vaig tornar amb els tons més clars per barrejar. La pupil·la és negre 0,02 Copic multiliner SP i el més destacat és Gelly Roll bolígraf de gel en blanc. Vaig agregar amb més detall en l’iris usant sobre aquest amb una mica de Prismacolor llapis de color blanc.

Per a la part blanca de l’ull, vaig usar Copic Sketch W00 , W1 , W3 , W5 , W7 , W9 , R01 , R02 i. Un cop més, s’estableix una base del to lleuger i passant després a poc a poc més fosc, llavors es barreja amb tons més clars. Vaig agregar més color afegint els tons vermells pàl·lids .

Per als tons de pell, vaig usar Copic Sketch E000 , E00 , E01 , E02 , E11 , E13 , E70 , E71 , E74 , E40 , E42 , E44 i E49. Per a les àrees rosades vaig afegir els Copic Sketch R00 , R01 , R02 i R20. Vaig fer punteig en els tons de la pell al voltant dels ulls per ajudar a aconseguir una mica de textura de la pell. Un cop més, Vaig col·locar una base amb el color més pàl·lid i després vaig anar més fosc, i després es barreja usant més lleuger de nou. En algunes àrees vaig deixar un color més fosc, però puntejades a per ajudar a aconseguir la textura. Jo sobretot vaig usar E11 i E13 com la base per a les àrees ombrejades. A vegades m’agradaria tornar enrere i afegir una altra capa de clar a fosc i barrejar de nou amb tons més clars per afegir profunditat.

how-to-color-a-realistic-portrait-with-copic-markers-03-480x747

Aquesta mostra, a més, el puntejat fet en els tons de base per donar textura. Els colors utilitzats en l’àrea de la galta en aquesta etapa són Copic Sketch E000, E00, E01, E11, E13, E40, E42, E70, E71, R00, R01, i R20. Un cop més, és molt important per a esborrar les línies de llapis abans que s’estableixin els tons de base o que s’usi la tinta. A vegades m’agradaria repetir el procés de passar de clar a fosc i després es barreja amb els tons més clars. Múltiples capes afegeixen profunditat i textura. També vaig començar puntejat amb el blanc Gelly Roll ploma per afegir més textura de la pell. Vaig fer un punteig al voltant de cinc punts i, a continuació, fregueu amb el dit per assegurar-se que el blanc no era tan brillant. També m’agradaria tornar sobre aquests punts blancs amb el marcador per barrejar-los. En aquesta etapa també vaig començar amb la línia del cabell negre 0,1 i 0,2 Copic Multiliner SP.

how-to-color-a-realistic-portrait-with-copic-markers-04-480x747

Aquí, vaig començar a omplir en el cabell, treballant al front i el nas, el desbast, el contorn de la jaqueta, i el treball en el fons.

Per al contorn de la capa vaig utilitzar el meu gris 0.1 Copic Multiliner. Per al cabell continuar usant el meu negre 0,1 i 0,2 Copic Multiliner SP. Vaig començar a omplir als cabells i l’abric amb Copic Sketch Marker 110.

Al front i el nas, vaig omplir amb Copic Sketch E000 , E00 , E01 , E11 , E13. Vaig fer punteig amb Copic Sketch E70 , E71 , E74 i al front. Un cop més, el treball de clar a fosc i després la barreja amb tons més clars. Per alguna raó el E000 apareix com rosa a l’exploració.

Per al fons, vaig usar Copic Sketch B21 , B23 , B24 , B26 , B29 , B39 , i 110. Vaig omplir en les àrees amb la punta de cisell que va de clar a fosc, el que es barreja amb la punta del pinzell amb els tons més clars. Per crear més textura degotava tinta d’ Copic Diversos recàrregues de tinta B21 , B23 , B24 , i 0 ( blender sense color ) al fons. Després vaig fer servir blanc Gelly Roll ploma per punteig en les estrelles.

how-to-color-a-realistic-portrait-with-copic-markers-05-480x747

Aquí està la part divertida! L’abric!

Per a això, he vaig fer servir Copic Sketch C03 , C05 , C07 , C09 , i 110 , així com el blanc Gelly Rotlle ploma. Vaig deixar un lloc amb C03 . Llavors vaig començar puntejat amb C05 , C07 , C09 , i 110. Llavors ho vaig fer tot de la mateixa amb una capa de punteig amb la ploma blanca i uns tocs amb el dit a baixar el to i després per tota la zona amb C03 o C05 per barrejar tot. No cal ser massa agressiu amb la punta de la ploma de gel blanc amb el marcador. A continuació, vaig repetir tot el procés per diverses capes. En algunes zones, només hi ha 3 capes de la marca puntejada i la ploma de gel blanc. En algunes àrees, hi ha més.

Les zones més fosques no tenien la ploma de gel blanc, però diverses capes del puntejat barrejat. M’agrada treballar de clar a fosc, i després es barregen amb tons més clars, utilitzant la tècnica de punteig de manera que la textura encara està allà.

Per als forts reflexos, vaig usar puntejat amb el blanc Gelly Roll ploma, i no difumini amb el dit. I també em vaig retocar sobre el detall de la costura amb gris 0.1 Copic Multiliner .

Llavors vaig començar a omplir l’àrea del coll amb Copic Sketch 110 i E49

how-to-color-a-realistic-portrait-with-copic-markers-06-480x747

He treballat més en el fons aquí, omplint amb Copic Sketch B21, B23, B24, B26, B29, B39, i 110, llavors el degoteig de Copic Diversos recàrregues de tinta a B21, B23, B24, i 0 (blender incolor). Després vaig fer punteig en les estrelles amb blanc Gelly Roll ploma i vaig començar a posar en el contorn blanc al voltant del pèl amb el blanc Gelly Roll ploma.

Per a la zona del coll, vaig usar Copic Sketch en E000, E00, E01, E02, E11, E13, E44, E49, E74, R02 i 110. No punteig tant aquí, ja que volia crear la textura de arrugada i pell estirada. També vaig fer servir un 0,05 marró Copic Multiliner per ajudar a crear les diminutes arrugues i plecs.

Vaig començar la boca aquí _puse un to base del E04 i vaig repassar que amb RV95 al llavi superior. per al llavi inferior, vaig començar amb RV91.

L’àrea de la barbeta és E00, E01, E11, E13, E71, E74 i. Un cop més, puntejat per crear la textura de la pell.

A les celles comengar a utilitzar marró i gris 0,1 Copic Multiliners i negre 0,1 Copic Multiliner SP.

how-to-color-a-realistic-portrait-with-copic-markers-07-480x747

El costat dret de la capa es va acabar aquí . Un cop més , he utilitzat la mateixa tècnica usada per l’altre costat de la capa . Els colors utilitzats C03 , C05 , C07 , C09 , i 110 . Altre cop , vaig omplir el C03 i després vaig fer punteig de clar a fosc , vaig fer punteig amb blanc Gelly Roll ploma , barrejat amb Copic Sketch C03 o C05 , i vaig repetir en diverses capes . Llavors vaig acabar el contorn blanc que vaig començar en el cabell amb el blanc Gelly Roll ploma , que tanca tot el retrat . Això fa que el retrat es surti del fons .

Vaig omplir més pèl amb d’ Copic Sketch 110 i de Copic Sketch E11 per a les zones més clares . Les pinzellades es van anar en la direcció del pèl per crear la textura , encara que la zona era negre sòlid en algunes àrees .

La camisa es va realitzar amb Copic Sketch C03 , C05 , C07 , C09 , i 110 . Vaig posar una base de C03 , . de clar a fosc , i després es barreja amb els tons més clars. Els detalls van ser posats en gris 0,1 Copic Multiliner i negre 0,1 Copic Multiliner SP , blanc Prismacolor llapis i Gelly Roll ploma .

El botons d’or es van fer amb Copic Sketch E11 , E13 , E50 , E51 , E53 , E55 , E57 , E59 , i Y11 amb marró 0,1 Copic Multiliner i blanc Gelly Roll bolígraf per a més detalls .

L’oïda es va fer amb Copic Sketch E000 , E00 , E01 , E11 , E13 , E44 , E71 , E74 i . Vaig fer servir marró 0,1 Copic Multiliner per al contorn de parts de l’oïda .

L’ull dret comengar a utilitzar gris i blau fosc 0.1 Copic Multiliners .

Es va avançar més en el costat dret de la cara utilitzant Copic Sketch E000 , E00 , E01 , E11 , E13

how-to-color-a-realistic-portrait-with-copic-markers-08-480x747

En aquesta etapa vaig omplir més del costat dret de la cara amb el E000, E00, E01, E11, E13, E70, E71, E74 i. No es va fer tant el puntejat en aquest costat, ja que la zona era molt més lleugera i la textura no era tan visible en la meva foto de referència.

L’ull dret es va completar la mateixa manera que el de l’esquerra usant Copic Sketch B21, B23, B24, B26, B29, B39, C5, C7 i C9 per l’iris i Copic Sketch W00, W1, W3, W5, W7, W9 , R01, R02 i de la part blanca de l’ull. Brown i gris 0,1 Copic Multiliners i 0,1 Copic Multiliner SP van ser utilitzats per als detalls al voltant dels ulls.

barrowman-harkness-colored-with-copic-markers-480x747 (1)

Vaig fer els cabells amb Copic Sketch E11 , E13 , E49 , i 110 . Una vegada més , que el pinzell van en la direcció del pèl . Després amb blanc Gelly ploma i blanc llapis de Prismacolor per crear tocs de llum . En algunes àrees, que vaig baixar el to dels aspectes més destacats de la ploma blanca passant sobre ells amb Copic Sketch E11 . També em vaig adonar que podia baixar el to d’alguns dels llapis de colors blanc en fer això , però no cobreix bé. Això va ser un benefici , perquè només volia baixar el to una miqueta.

Les celles es van omplir amb E71 i E74 . Després, acabant amb marró i gris 0,1 Copic Multiliners i negre 0,1 Multiliner SP , en la direcció del creixement del borrissol . Els llums les vaig posar en blanc amb Gelly Roll ploma . Vaig repassar alguns dels aspectes més destacats amb la ploma grisa i marró a to cap avall .

Els llavis es van fer amb Copic Sketch E04 , E09 , E13 , R00 , R01 , R20 , R21 , R22 , RV91 , RV95 , RV99 i els detalls més fins amb marró i vermell fosc 0,1 Copic Multiliner . Blanco Gelly Roll ploma i blanc Prismacolor llapis van ser utilitzats per a aspectes més destacats .

La pell la vaig acabar amb E000, E00, E01, E11, E13, E70, E71, E74 i per crear les pigues en el costat dret de la cara amb E11, E13, E70, i E71 puntejats, després barrejats amb tons més clars. També vaig crear més textura de la pell mitjançant puntejat en blanc Gelly Roll ploma, fregant suaument amb els meus dits, i barrejant amb tons més clars. Alguns detalls de la pell, com les arrugues al front les vaig posar en un marró 0,1 Copic multiliner

I … acabat!

(via copic markers)

.