Óleos Winton

¿Descobrint els olis Winsor&Newton

Winsor & Newton és una marca que des del 1832 proporciona eines d’alta qualitat per a artistes i professionals creatius. Tot i que en aquest article ens volem centrar en els Olis Winton, volem esmentar les 3 gammes d’olis de Winsor&Newton per mostrar les principals diferències entre ells:

  • Olis Winton, la gamma de qualitat estudiant: 55 colors consistents, duradors, permanents formulats amb pigments d’alta qualitat.
  • Olis Artist, la gamma alta de pintura a l’oli per a professionals: 133 bells colors formulats amb grans càrregues dels pigments més fins de la major qualitat, amb excel·lent poder colorant.
  • i Olis Griffin Alkyd, la gamma d’oli d’assecat ràpid: 48 colors formulats amb materials de la millor qualitat a partir de pigments i resines modificades.

a la botiga de Belles Arts Online  vpiera.com pots comprar pintures a l’oli (aquestes i moltes més) dins la secció d’OLIS del nostre web www.vpiera.com.

¿Els olis Winton: característiques i peculiaritats

Ja hem esmentat que els Olis Winton de Winsor & Newton són olis de qualitat Estudiant, és a dir, que estàn dissenyats per a artistes que s’estan iniciant, aficionats o professionals que treballen a gran escala, que busquen excel·lents resultats sense necessitat de fer una gran inversió.

tubos de óleos Winton

La seva gamma és de 55 colors vibrants i disponibles en dos formats: 37 ml. i 200 ml.

La opció de tubs de petit format és perfecta para iniciar-se, ja que ens permet tenir una amplia gamma de colors a un cost assumible.

A VPiera pots trobar ambdós formats: tubs de 37 ml y tubs de 200 ml

¿Per què diem que són olis de nova generació?

Els olis Winton estàn fabricats a partir de pigments d’última generació de màxima qualitat, però de preu inferior als pigments clàssics utilitzats a la gamma alta d’Olis Artist. Aquests pigments, en alguns casos poden ser els mateixos que es fan servir per a les pintures a l’oli de grau artista. Els colors el nom dels quals conté la paraula «to», indica que aquests pigments són sintètics. Aquests es veuen i es comporten de manera molt semblant als reals.

óleos Winton

Tradicionalment, la pintura a l’oli està composta de pigments mesclats amb un aglutinant a base d’olis, como l’oli de llinosa. La fórmula dels olis Winton també conté elements per equilibrar les diferències entre els pigments utilitzats a cada to.

Aquestes són les claus de Winsor&Newton per poder obtenir un oli de bona qualitat, que ofereix resultats excel·lents a preus molt assequibles.

Com treballen els olis Winton?

Una cosa a tenir en compte sempre en una pintura és la proporció de pigment i aglutinant (oli en aquest cas). Tot i que són olis de qualitat estudiant, la càrrega de pigment dels olis Winton és molt alta, la qual cosa permet obtenir colors brillants i clars fins i tot quan s’han diluït.

En obrir el tub i esprémer una mica de pintura, no hi ha oleositat excessiva. Tenen una consistència més uniforme, espessa i rígida, el qual els permet mantenir la forma de les pinzellades i aplicacions amb espàtula.

Des de Winsor & Newton, sempre que els ha estat possible, han sel·leccionat els pigments més permanents per al seu ús en la gamma Winton. La seva formulació i procés de fabricació estàn dissenyats per a que la pintura romangui estable dins del tub i pugui oferir la capa més permanent possible.

Per aquests motius, podem dir que les pintures a l’oli Winton van un pas més enllà en la seva gamma i són una de les millors opcions a l’hora de comprar uns olis d’iniciació de magnífica relació qualitat/preu.

¿Vols conèixer tècniques i procediments amb Winton? Vine a la demostració en directe a Vic.

Dimarts 7 de març de 2023, de 17:30 a 19:30 tindrem l’honor de veure en directe l’artista Miguel Torrús a la botiga de Vicenç Piera a Vic al Carrer Bisbe Morgades nº33 de Vic (Barcelona).

Podrem assistir a la MasterClass «Cezanne: paleta i procediments» on veurem pintar Miguel Torrús amb els olis Winton. Ens explicarà tècniques i trucs perquè puguem treure el millor partit aquests olis i resoldre tots els nostres dubtes sobre la tècnica.

A la demo, podrem veure’l pintar amb els olis Winton i ens explicarà tècniques i trucs per a que els puguem treure el màxim partit.

Y a més, et recomanem que ens segueixis a xarxes socials, perquè sortejarem al nostre Instagram un set que inclou: 12 tubs de 37ml, un bloc per a pintura a l’oli i un pinzell. Per aconseguir-lo, només caldrà seguir uns pasos senzills que t’explicarem al post.

Més a blog.vpiera.com

Si vols saber més sobre materials artístics, et recomanem els següents articles: