vpiera.com

vpiera.com

 Un Zentangle és un dibuix abstracte amb patrons que es fa amb base en els principis del mètode Zentangle. Utilitzant el format estàndard d’una superfície quadrada de 8,89 centímetres (3,5 polzades), l’artista crea un patró estructurat d’acord al seu gust i seguint un conjunt de pautes bàsiques. No es necessita tecnologia, materials especials o formació acadèmica per convertir-te en un artista dels Zentangles. Aquestes són algunes característiques d’aquesta forma d’art:

– La superfície en la que es pinta no ha de tenir un costat “superior” ni “inferior”; simplement no ha de tenir orientació.

– No ha de representar a cap objecte, ha de ser abstracte.

– S’ha de completar el dibuix amb tinta negra sobre paper blanc.

– La idea d’un Zentangle és que sigui portàtil perquè puguis fer-ho al moment que vulguis.

vpiera.com

El mètode Zentangle és molt diferent de les altres formes d’art i dels estils tradicionals de dibuix i pintura. Aquest mètode es va crear perquè sigui una forma de meditació artística que qualsevol persona pugui practicar. L’acte de crear un Zentangle és tan important com el resultat final, el qual s’aprecia per la seva bellesa única. Els compleixen amb els següents principis filosòfics:

No es planeja la seva creació. Quan comences a crear un Zentangle, se t’anima al fet que no tinguis una meta final en ment. En comptes d’això, permet que el patró es reveli a si mateix a mesura que dibuixes.

– La creació d’un Zentangle és deliberada, però inesperada. En comptes de dubtar en dibuixar, has de fer cada traç de forma deliberada. En comptes d’esborrar les marques imprecises, has d’usar-les com la base d’un patró inesperat.

– La seva creació és una celebració. Igual que la meditació, la idea del mètode Zentangle és que se senti alliberador i curatiu. És una manera de celebrar la bellesa de la vida.

– Un Zentangle és atemporal. No s’utilitzen tecnologies o eines especials. Els Zentangles han de connectar a les persones que els fan amb la tasca atemporal de traçar amb un bolígraf sobre una fulla de paper.

Moltes persones fan gargots (en ocasions bonics) en els marges dels quaderns i del paper que van a rebutjar. Els gargots generalment els fan les persones quan tenen problemes per parar esment a una mica més que ocorre al seu al voltant, tal com una conferència o una trucada telefònica. Encara que els millors gargots poden veure’s semblats als Zentangles, en realitat són molt diferents.

vpiera.com

Aquests són els motius:

– El mètode Zentagle necessita d’una concentració màxima. A diferència dels gargots, la persona que crea un Zentangle presta tota la seva atenció al que fa. No és possible crear un Zentangle mentre estàs en el telèfon o escoltant una conferència, ja que la concentració és una part inherent d’aquesta forma d’art.

– El mètode Zentangle és una cerimònia. Ja que el Zentangle mereix la concentració màxima de l’artista, has de crear-ho en un lloc silenciós on puguis concentrar-te i honrar a la teva obra. Els bolígrafs i el paper que usis han de ser de la qualitat més alta, ja que un Zentangle és un treball d’art que pot gaudir-se durant molt temps.

Rick Roberts i María Thomas van inventar el mètode Zentangle quan van descobrir que l’acte de dibuixar patrons abstractes amb base en unes poques regles bàsiques era extremadament meditatiu. Per poder ensenyar el mètode Zentangle, és necessari estar certificat com un professor d’aquesta forma d’art.

Vídeo tutorial per aprendre a fer un Zentangle:

https://www.youtube.com/watch?v=ne11CFefrkI

Flirck: https://www.flickr.com/groups/zentangle/

Pinterest: https://es.pinterest.com/karencoombs/zentangle-art/

Facebook: https://www.facebook.com/ZentangleOfficial/

Web oficial: https://www.zentangle.com/

* Article de wikiHow: http://es.wikihow.com/hacer-un-Zentangle-(dibujo-de-patrones)