vpiera.com

1. Comença amb els materials apropiats. El mètode Zentangle afavoreix l’ús de paper fi de gravat com a base de l’obra. Ha de ser un paper blanc sense línies. Retalla el paper perquè tingui la forma quadrada de 8,89 centímetres (3,5 polzades). El paper fet a mà o el paper texturizat també són vàlids, sempre que no tinguin patrons. Si vols, pots utilitzar un paper de color, però no estaries creant un Zentangle veritable d’acord a les pautes del mètode.

vpiera.com

2. Dibuixa una vora. Utiliza un llapis per dibuixar lleugerament una vora al voltant de la riba del paper. Dibuixaràs el teu patró dins del perímetre de la vora. No utilizis una regla ni objectes rectes per dibuixar la vora. Simplement dibuixa-ho lleugerament prop de les ribes del paper. No hi ha problema si la teva mà tremola mentre dibuixes. La vora serà una frontera única i original que limitarà l’espai en el qual apareixerà el patró. No pressionis massa fort el llapis. La idea és que no es vegi quan acabis de crear el teu Zentangle amb un bolígraf.

vpiera.com

3. Dibuixa un fil. Agafa el teu llapis i dibuixa un “fil” dins del perímetre de la vora. D’acord al mètode Zentangle, un fil és un gargot o una línia corba que li donarà estructura al teu disseny. El patró que realitzis apareixerà d’acord als contorns del teu fil. Ha de ser una forma abstracta i senzilla que dibuixis lleugerament per dividir amb elegància la vora en seccions. Recorda que no has d’aplicar massa força al llapis mentre dibuixes el fil. No es veurà quan acabis el teu Zentangle i la idea és que serveixi com a guia per al teu patró. Algunes persones tenen dificultat per determinar la manera correcta de dibuixar el fil. Recorda que la filosofia darrere d’un Zentangle és que ha de sentir-se agradable, natural i festiu. Dibuixa el que desitgis quan el teu llapis toqui el paper. No hi ha una manera incorrecta de fer-ho. 

vpiera.com

4. Comença a crear un embullo. Un “embullo” és un patró que es fa amb el bolígraf al llarg dels contorns del fil. Un Zentangle pot tenir un sol embullo o una combinació de diversos embullos diferents. Utiliza el teu bolígraf per començar a dibuixar qualsevol patró que se t’ocorri. No oblidis que no hi ha traços correctes o equivocats en un Zentangle. A mesura que dibuixes, tingues això en compte: “han d’estar composts de formes molt senzilles. Una línia, un punt, un cercle, un gargot o un oval són acceptables”. Pots utilizar el llapis per agregar ombres i donar-los més profunditat i atractiu visual. No és obligatori, però ets lliure de fer-ho.

2-5

5. No esborris els errors. No pots esborrar els errors que facis amb el bolígraf. Aquesta és una part del motiu pel qual s’usa el bolígraf i no el llapis. No hi ha oportunitat de corregir els errors. Tot es fa traç per traç. Para atenció a cada traç que facis i construeix el teu patró de manera deliberada. Concentra’t atentament en el teu treball. Igual que faries mentre medites, allibera la teva ment de les preocupacions i els problemes. Recorda que l’acte de crear un Zentangle ha de sentir-se com una cerimònia.

vpiera.com

6. Segueix dibuixant fins que acabis. Sabràs quan sigui el moment indicat per deixar de dibuixar. 

vpiera.com

7. Acoloreix (opcional). Quan acabis la teva obra, pots afegir-li color. No obstant això, per favor tingues en compte que això no fa part de les instruccions oficials per dibuixar un Zentangle.

Article de wikiHow: http://es.wikihow.com/hacer-un-Zentangle-(dibujo-de-patrones)